03.10.13

Sēņu šlāgeris.

Es tagad zinu, kas ir 21 gadsimta pārsteigums galvaspilsētā! Nē, tās vairs nav jaunās modernās tehnoloģijas! Mani spētu pārsteigt tikai lidojošs mobilais, kurš pats pielido rokas stiepiena attālumā, kad pēc darba esi ērti atlaidies dīvanā pie tv ar tējas krūzi rokās, bet vienalga kādam nav miera un zvana... Pastiep roku, cik vien nav slinkums, un smuks aparātiņš pielido pie plaukstas un vēl ekstra - ekrānā mirgo krāsains indikators, kurš uzrāda zvanītāja noskaņojumu: zvana dusmīgs cilvēks, piekusis, kašķīgs vai jautrs. Visam sevi ir jāsagatavo laicīgi! Nē, tas viss jau sen nav nekas foršs, bet ikdienišķas piedevas komforta uzturēšanai.
Patiesībā vislielākais pārsteigums ir aizejot ciemos uzzināt, ka pagalmā tikko ir salasītas... sēnes!
Stāv cilvēks pie pilnā groziņa un nesaprot, ko tagad ar šo visu iesākt! Izmest, vai tomēr sacept? Smukas, mazas beciņas! Forši! Salasītas piecu metru rādiusā! Palabojiet, ja kļūdos.
Liku priekšā: ir jātaisa žuljens un nekādas laukā mešanas nebūs!
Pa vienkāršo: sēnes, panna, saldais krējums, sāls un kausētais siers! Viss! Nē, vēl vīns un daudz mūzikas!
Parasti esot pirmo reizi svešā mājā, svešā teritorijā, nekas nesanāk, bet šoreiz viss sanāca smuki, sēnes uzvedās pieklājīgi un garšoja lieliski!
Nācās gan iet uz veikalu pēc visām pārējām sastāvdaļām (ak, šie vīrieši!), jo izņemot sēnes nekas cits pagalmā nebija vairāk izaudzis!
Bet eleganti cilvēks iekārtojis dzīvi: sēž cilvēks istabā un dzird, kā pulkstenis nosit četri pēcpusdienā! "O! Laiks iet pagalmā sēnes novākt! Gandrīz aimirsu!"
Visburvīgākie mirkļi, kuri rodas spontāni un paši no sevis.